Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

« ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: “ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ”, ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ »



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, Χριστιανικά Σωματεία και Θεολόγοι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά των «Νέων Θρησκευτικών», που, όπως υπογραμμίζουν οι διαδηλωτές, έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της Ελλάδας και τους νόμους του Κράτους.
Στα Προπύλαια από νωρίς είχε στηθεί εξέδρα όπου οι ομιλητές ανέπτυξαν τα επιχειρήματα τους, σχετικά με την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει το μάθημα των θρησκευτικών. Στην συνέχεια πραγματοποίησαν και πορεία προς την Βουλή όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Εκεί, μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, βρίσκονταν διαμαρτυρόμενοι και οι πολύτεκνοι. 
Συγκεκριμένα τα Χριστιανικά σωματεία κατέβηκαν σε συλλαλητήριο αντιδρώντας στον «πολυθρησκειακό προσανατολισμό» των «Νέων Θρησκευτικών»  και σε συνεργασία με τους θεολογικούς συλλόγους της χώρας αλλά και την ΑΣΠΕ ζητούν να μην προχωρήσει καμία αλλαγή.
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, η ΑΣΠΕ και τα Χριστιανικά Σωματεία, τα Νέα Θρησκευτικά έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας, υποβαθμίζουν ύπουλα το πρόσωπο του Χριστού και την αλήθεια της Ορθοδοξίας, οδηγούν στην πανθρησκεία και τον αγνωστικισμό και στηρίζουν την άνιση μεταχείριση των ορθοδόξων μαθητών σε σχέση με τις μικρές ομάδες των αλλοθρήσκων.

www.protothema.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου