Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

« ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΩΫΣΗΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ »


Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, 1-Ιουνίου-2014, και ώρα 04.14 π.μ., κοιμήθηκε ο λόγιος Μοναχός του Αγίου Όρους, Γέροντας Μωϋσής.
Ο Γέροντας Μωϋσής κατόπιν δικής του επιθυμίας, φιλοξενήθηκε το τελευταίο εξάμηνο στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, περιβαλλόμενος μετά πολλής στοργής και αγάπης υπό του υποτακτικού του π. Χρυσοστόμου και των Πατέρων του Επισκοπείου.
Η τιμία σωρός του τέθηκε σε προσκύνηση στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Επισκοπείου της Καστοριάς, όπου και τελέσθηκε Θεία Λειτουργία.
Σήμερα Δευτέρα, 2-Ιουνίου-2014, η τιμία σωρός του Μακαριστού Γέροντα Μωϋσή, μεταφέρθηκε στο Άγιον Όρος. Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλλη, στις 1.00 μ.μ. στο Κυριακό της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος. Ο ενταφιασμός του έγινε στο Κοιμητήριο της Σκήτης.
Είχα την ιδιαίτερη ευλογία στη ζωή μου, να γνωρίσω από κοντά τον Γέροντα Μωϋσή. Είχαμε επικοινωνία και ανταλλάσσαμε αλληλογραφία. Πάντοτε έδειχνε στο πρόσωπό μου την αγάπη του. Τον ευχαριστώ για όλα. Έχω μαθητεύσει στη διδασκαλία του μέσα από τα υπέροχα βιβλία του. Συχνά άκουγα τις ομιλίες του.
Να είναι αιωνία η μνήμη του και ας μας συνοδεύουν οι άγιες ευχές του.
Με αγάπη Χριστού,
π. Βασίλειος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου